VATİKAN: DÜNYA’NIN EN KÜÇÜK DEVLETİ

Vatikan’ı Roma içerisinde görülmesi gereken yerlerden biri olarak düşünenlere sesleniyorum. Bizde öyle düşünüyorduk ama değilmiş. :) Tabi bi taşla iki kuş vurmanın (farketmeden iki ülke gezmiş olmanın) vermiş olduğu o güzel hisle başlıyor gezimiz. Başlı başına bir ülke o yüzden bir tam gününüzü ayırarak dolu dolu gezeceğiniz görkemli yapılardan oluşan bir devlet. En önemli yapısı ise San Pietro Bazilikası..


Bu bazilikanın önünde kocaman bir meydan bulunuyor “San Pietro Meydanı” . Daha önce resmini bir çok kez gördüğümüz bu bazilika ve meydan bir bütün olarak çok farklı bir atmosfere sahip. Benini tarafından tasarlanan sütunlarla çevrili bu meydan Papa’nın halka seslendiği ya da çeşitli organizasyonların gerçekleştirildiği bir meydan.


Televizyonlarda Papa ile ilgili bir haberde ikinci olarak gösterilen bu yapı bütününün genel görünümünü görmek isterseniz kubbenin tepesine tabanvay 5, asansör 8 euro gibi alternatifle karşılaşacaksınız. Size uygun olanı seçip bu manzarayı mutlaka görün derim.


San Pietro Bazilikasının içine giriyoruz. Her yerinden ihtişam akan bu Bazilika bize manevi olarak pek bişey hissettirmese de mimari olarak gördüğümüz en iyi yapılardan biri. Ve kesinlikle görmeye değer.



Vatikan'daki muhafızlar İsviçreli paralı muhafızlar. Ve çok ilginç olan bir kıyafet giyiyorlar.Biz görünce gülmeden edemedik :) Sonra öğrendikki bu müthiş! kostümü, Bazilika içerisinde bulunan ve detaylarına hayran kaldığımız Meryem-İsa temalı heykeli tasarlayan Michelangelo tasarlamış. İlginç :)




Vatikan Müzeleri dev bir müze kompleksi. Bu alana online rezervasyonla o uzuunn sırayı beklemeden girebiliyorsunuz. İçeride kamera çekimine izin verilmediği için göz lenslerinizi bu görsel şölene hazırlayın :) zaten içeride çekilecek o kadar çok şey var ki iyi ki izin verilmiyor diye düşünüyorum:)


Bir ülke adı altında iki ülke görmüş olmanın haklı gururuyla veda ediyoruz Vatikan’a. :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEMRUT: GÜN DOĞUMU

DÜNYANIN EN ESKİ ANITI: GÖBEKLİTEPE

ZAMANIN DURDUĞU ŞEHİR : MARDİN (1.kısım)