VENEDİK: KAYBOLMANIN EN GÜZEL HALİ:)

Venedik’e gidince hakkında söylenen bütün methiyelerin ne kadar doğru olduğunu gördük. Şehre ilk adım attığımızda bizi karşılayan kalabalığı görünce doğru yerde olduğumuz hissi kapladı içimizi.. Kalabalıktan sıyrılıp şehri seyre daldığımızda ise adeta büyülendik.


Bir yandan durup durup eşime “İnaanabiliyomusuunn Venedikteyiz?” nidalarım meydanlarda yankılanırken :) öte yandan tur rehberimizin şehir hakkında verdiği bilgileri dinlemeye çalışıyorduk. Ama itiraf edelim Venedik gözlerimizi öyle büyüledi ki rehberi pek dinleyemedik..:)



Venedik Kuzey İtalya’nın doğusunda, Adriyatik Denizi’nin kuzey kıyılarında yer alıyor. Venedik’i kanallar şehri olarak biliyorduk aynı zamanda ada şehirmiş. İtalyanca “Venezia” olarak adlandırılan şehir aslında 118 adacık üzerine kurulmuş bir adacıklar topluluğu.



Venedik’te mutlaka yapılması gereken şey nedir? Derseniz vereceğimiz cevap herkesin bildiği gibi gondol turu olacaktır. Zira biz ilk iş kendimizi gondola attık:)





Şaşkınlığımız geçtikten sonra başladık Venedik sokaklarnı adımlamaya..Venedik’in kalbi denilen San Marco Meydanı (Piazza San Marco) tüm sokakların, kanalların en sonunda ulaştığı noktada yer alıyor. Bu meydanda San Marco Bazilikası, Dükler Sarayı, Saat Kulesi ve Çan Kulesi bulunuyor.


Şehrin kalabalığını bir tarafa bırakıp ara sokaklara dalmak gerçek şehri keşfetmek her şehirde yaptığımız bir geleneğimizdir. Venedik’te de geleneğimizi bozmayalım diyoruz ve dalıyoruz sokaklara.. Girdiğimiz her sokakta bizi şaşırtan bir şehir Venedik… Sokakların bir ucundan baktığımızda diğer ucunda yol değil kanala açılması, daracık sokakların geniş ve çiçeklerle bezenmiş meydanlara çıkması insanı daha çok gezmeye daha çok keşfetmeye itiyor.









Burada dükkanları gezerken cam ürünler görüyoruz. Bunlar cam işlemeciliğiyle ünlü Murano Adası’nda üretilen ürünlermiş. Çok çeşitli ve güzel ürünler var ben seçimimi yaptım :) Ayrıca magnet koleksiyonumuza Venedik’i eklemeyi de ihmal etmiyoruz.




Sonuç olarak Venedik dünya üzerinde kaybolmak istediğimiz nadide şehirlerden biri olarak anılarımız arasındaki yerini alıyor. :)



Tavsiyeler:
  • Seyahatinizi turla gerçekleştiriyorsanız Venedik’te gerçekleşecek olan Gondol Turu programını turdan bağımsız olarak anlaştığınız bir çiftle 4 kişi olarak aynı fiyata yapmanız daha eğlenceli ve konforlu olacaktır.
  • Doya doya dondurma yiyin zira İtalya gezimiz boyunca yediğimiz en güzel dondurma Venedik’te idi:)
  • Turistik olarak yoğun talep gösterilen yerlerde çok vakit kaybetmeden kendinizi şehrin olağan dinamizmine bırakın.. Daha çok keyif alacağınız garanti..
  •  Her anın tadını çıkarın:)







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEMRUT: GÜN DOĞUMU

DÜNYANIN EN ESKİ ANITI: GÖBEKLİTEPE

ZAMANIN DURDUĞU ŞEHİR : MARDİN (1.kısım)