FLORANSA: AÇIK HAVA MÜZESİ

Floransa (Firenze) turumuza kentin merkezi olan Duomo Katedralinden başlıyoruz. Genel olarak Floransa şehrine baktığımızda her yerden tarih fışkırdığını görüyoruz. Arno Nehri’nin etrafında kurulmuş olan Floransa Rönesansın doğum yeri. Ayrıca Leonardo Da Vinci, Michelangelo ve Dante Alighieri gibi dünyaca ünlü sanatçıların yaşadığı şehir. Santa Maria del Fiore olarak bilinen Duomo 1296-1436 yılları arasında inşa edilmiş. Duomoyu detaylı incelediğinizde ortaya çıkarılmış ince detaylar dudak uçuklatan cinsten.


Duomo’nun karşısında bulunan Aziz Giovanni Vaftizhanesini incelemeye koyuluyoruz. Bu yapının en çok ilgimizi çeken yanı kapısı oldu. Bu kapıya “Cennet Kapısı” adını vermişler.  Kapı altından yapılmış ve üzerinde bulunan her bir karede bir peygamberin hikayesi tasvir edilmiş.




Duomo meydanından yürüyoruz yürüyoruz ve kendimizi Piazza Del Signoria Meydanı’nda buluyoruz. Bu meydan da Eski Floransa Belediye Sarayı Binasını görüyoruz. Bu binanın balkonu meşhur:) Hannibal filmindeki dehşet balkonu..evet evet o.. Binanın önündeki heykel ise Leonardo Da Vinci’nin David (Davud) heykelinin bi replikası.

 


Signoria Meydanının çevreleyen yapılardan biride Loggio Dei Lanzi yapısı. Bu yapıda açık kemerler içerisinde heykellerden oluşmakta. Her heykelin bir hikayesi varmış. Kime ne? :)



Floransa’nın en çok turist çeken müzesinin önündeyiz. Ama emekli kuyruğunu aratmayacak bu kuyruğu bekleyecek sabrımız ve vaktimiz olmadığından dışıyla avunuyoruz.

 

Şehrin etrafına kurulduğu Arno nehrinin üzerinde bulunan Ponte Vecchio  yani Eski Köprü ‘ye doğru yola çıkıyoruz. Yolumuza sanatını çok ilginç bir şekilde icra eden bir sokak sanatçısı çıkıyor. Çok ilginç değilmi? :)




Az gidip uz gidiyoruz ve sonunda köprü görünüyor. Aaa bu “Parfume (Koku)”  filminde patlayan köprü değilmi diye şaşırıyoruz:) hani yıkılmıştı? :) Köprü muazzam.. Nelere tanıklık etmiş kim bilir? Köprü üzerindeki kuyumcu dükkanlarınında bu denli kıymetli bir köprünün üzerinde olması manidar:)


Kuyumcu dükkanlarını teğet geçip magnetimizi alıp Floransa’ya veda ediyoruz :)







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEMRUT: GÜN DOĞUMU

DÜNYANIN EN ESKİ ANITI: GÖBEKLİTEPE

ZAMANIN DURDUĞU ŞEHİR : MARDİN (1.kısım)