GÖLLER YÖRESİ: ALBANO VE NEMİ GÖLLERİ

İtalya’nın meşhuuurr krater göllerini görmek için düştük yollara.. İlk rotamız Albano Gölü.. Bu doğa harikası Castel Gandalfo kasabası sınırlarında yer alıyor. Bu kasaba şimdilerde Papa’nın yazlığı olarak biliniyor. 


Krater göl ama öyle küçük de değil. Kıyısında kasabalar barındıracak büyüklükte. 6 km2’lik bir alanı kapsıyor.


İlginç bir detay Castel Gondolfo’da yaşayanların ortak kararı ile bu kasabada göle ancak bu kasabada ikamet edenler girebiliyormuş. Herkes kapısının önünde oynasın mantığı :)


Burada zaman geçirip manzaraya doyduktan sonraa muhteşem bir diğer manzarayı takip edip koyuluyoruz Nemi Kasabası’nın yollarına :) Kasaba’ya varır varmaz apartmanların balkonlarında kocaman çilek objelerini görüyoruz. Güzel mi güzell şirin mi şiriin bu kasabayı görür görmez seveceğimi anlıyorum. 

 

Heyecanla yürüyoruz eğlenceli sokaklarında. Ufak ufak dükkanlar önlerinde minicik dağ çileği, çilek, böğürtlen gibi leziz meyveler bulunuyor. Bi yandan çileklerimizi yerken bir yandan dağ kasabasına adını veren Nemi Gölü’nü görmeye gidiyoruz. 


Ondan sonrasııı huzur..:) Yeşilin içinde pembeli morlu çilek kokulu dağ kasabasına bu doğa harikası mavide eklenince gözlerimizde yüreğimizde şenleniyor :) 



 




Dünya varmış deyip iyice gerinip havasını ciğerlerinize doldurup rahatlayacağınız bir yer Nemi ve şiddetle tavsiye yolunuzu düşürün:)







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEMRUT: GÜN DOĞUMU

DÜNYANIN EN ESKİ ANITI: GÖBEKLİTEPE

ZAMANIN DURDUĞU ŞEHİR : MARDİN (1.kısım)