GÖRKEM ŞEHRİ MİLANO

Türk Hava Yollarının İstanbul-Milano direkt uçuşu ile yolculuğumuz başladı.


Milano’da bulunan ve görülmesi gereken yerlerin başında gelen Duomo Di Milano imiş. Bu katedrali gördüğümüz anda ağzımız açık kaldı diyebilirim. Eşsiz bir mimariye sahip olan katedral bizi kendine hayran bıraktı.

Ayrıca Duomo Di Milano Avrupa’nın dördüncü büyük katedrali imiş.  Seyahatimizin yalnızca bir gününü Milano’ ya ayırmamız sebebiyle Katedralin önündeki uzun kuyrukta vakit harcamayarak çevresinde bulunan güzel caddelere dalıyoruz. :)



Duomo’nun önünde bulunan meydana bakan görkemli bir kapı karşılıyor bizi. Galleria Vittorio Emanuele II isimli bu yapı tarihi bir alışveriş merkezi. İçerisinde dünyaca ünlü markaların mağazalarının olmasının yanı sıra gerek mimarisi ve muhteşem işçiliğiyle alışveriş yapma gibi bir düşünceniz olmasa bile mutlaka görmeniz gereken bir yapı. Kapıdan içeri girer girmez yoğun bir kalabalık ve hep yukarı bakan kafaları göremeyeceksiniz çünkü sizde hayretle yukarı bakıyor olacaksınız. :) bize öyle oldu:)


Aynı zamanda bir geçit olarak kullanılabilen bu görkemli yapının içinden geçtiğimizde Leonarda Da Vinci meydanına çıktık. Yoğun kalabalıktan sonra bu meydan çok iyi geldi. Mekan olgusunun ne kadar güzel tasarlandığını işte tam o an hissettik.


Bu meydana çıkıp biraz soluklandıktan sonra karnımız guruldamaya başladı:) Ve çevrede bulunan bir restorana oturup vejetaryen pizza sipariş ettik. Beklentimizi karşılamasa da afiyetle karnımızı doyurduk:)


Milano sokaklarında gezinirken uzun yıllar boyunca Milano’yu yöneten ailelere ev sahipliği yapmış Sforzesco Kalesine rastladık.

 

İçerisinde müzelerin bulunduğunu öğrendik fakat vaktimiz sınırlı olduğundan içeri giremedik. Kullanılan yapı malzemesinin şehirdeki diğer yapılardan farklı olması Kaleyi daha ilginç ve ihtişamlı hale getirmiş. Pek de güzel olmuş:)


Şehrin sokaklarında pervasızca gezip ayaklarımıza kara sular indirdikten sonra Duomo’nun önünde bulunan hediyelik eşya dükkanlarından birinden  magnetimizi alıp Milano’ ya veda ettik. 


TAVSİYELER

  • Milano İtalya’nın en pahalı şehri bu yüzden eğer seyahatiniz güneye doğru devam ediyorsa hediyelik eşya almak için acele etmeyin.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEMRUT: GÜN DOĞUMU

DÜNYANIN EN ESKİ ANITI: GÖBEKLİTEPE

ZAMANIN DURDUĞU ŞEHİR : MARDİN (1.kısım)